Logistiek en Economie

Logistiek en Economie

4 jaar     September     Bachelor of Business Administration     08850 75477

In het kort

Jeans, smartphones, auto’s, groenten; achter elk product staat een uitdagende supply chain. Efficiënt transport per vliegtuig, trein, vrachtwagen of schip zorgt ervoor dat producten op tijd aankomen bij de klant. Door magazijnen slim in te delen en productieprocessen te verbeteren worden kosten bespaard. Logistiek is een belangrijk vakgebied in de regio Venlo waarin veel vraag is naar hoogopgeleide werknemers. Venlo is zelfs verkozen tot de belangrijkste logistieke hotspot in Europa!

Wat kun je van ons verwachten?

Project based learning staat centraal. In de lessen en workshops krijg je theorie aangereikt die je meteen kunt verwerken in het project. Gedurende de projecturen zal je dan ook worden getraind in het ontwikkelen van je persoonlijke sterktes. Je persoonlijke groei en loopbaan worden begeleid door een mentor.

Tijdens je studie begin je al met het bouwen van je netwerk. Het onderwijs sluit zeer goed aan bij de behoefte in de regio. Bedrijfsbezoeken, projecten met bedrijven en twee stages bereiden je voor op een groeiend werkveld. We hebben uitstekende relaties met (inter)nationale logistieke bedrijven, wat helpt bij het vinden van een geschikte stageplaats en baan.

Wat verwachten wij van jou?

Als een toekomstig logistiek manager ben je geïnteresseerd in hoe dingen georganiseerd zijn. Je houdt ervan om achterliggende processen te doorgronden. Als je een beslissing neemt doe je dat op basis van cijfers. Je raakt gemotiveerd door een goede samenwerking met anderen, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Buiten de colleges wordt er van je verwacht dat je inzet toont in groepsopdrachten en zelfstudie. Je werkt actief aan het verbeteren van je persoonlijke competenties. Maar het allerbelangrijkste is dat je de goede keuze maakt en plezier hebt in je studie.

Open avond Fontys